Skip links

Overeenkomst getekend tussen gemeente & Sustay

Sustay en de gemeente Woerden tekenden op maandag 1 maart de overeenkomst voor de ontwikkeling van het project De Molenhoek aan de Zaagmolenlaan 12 in Woerden. Hier komen 72 appartementen in de middenhuur. Vanwege COVID-19 vond de ondertekening online plaats. Namens de gemeente zette wethouder Arjan Noorthoek zijn handtekening en namens Sustay directeuren Menno Schapendonk en Frank Pieper.

Guido Wierink, projectmanager bij Sustay vertelt hierover: “Al in een vroegtijdig stadium hebben we het initiatief genomen om een oud, leegstaand kantoorpand in dit gebied te kopen ten behoeve van middenhuur. Het gebouw De Molenhoek omvat straks 72 duurzame appartementen, een groene gezamenlijke binnentuin, een parkeergarage eronder en meerdere deelauto’s voor bewoners. De buitenruimte wordt natuurinclusief ingericht en heeft een campusachtige look & feel. Door het toevoegen van middenhuur zal tevens in Woerden en omstreken een impuls in doorstroming ontstaan. We hebben namelijk afspraken gemaakt met de gemeente over toewijzing van woningen aan kandidaten woonachting in de gemeente Woerden en een sociale woning achterlaten. Een erg goede zaak en hard nodig in de vastgelopen woningmarkt.”

Duurzame appartementen omringd door groen passen helemaal in onze visie voor dit gebied. Zo krijgt deze plek weer meer waarde voor Woerden

Arjan Noorthoek, wethouder gemeente Woerden

Arjan Noorthoek, wethouder gemeente Woerden, vult aan: “Dit project past uitstekend bij wat ons voor ogen staat in Nieuw-Middelland. Waar nu nog een leeg kantoorpand staat, kunnen velen straks een betaalbare huurwoning vinden. Daar is een enorme behoefte aan. Duurzame appartementen omringd door groen passen helemaal in onze visie voor dit gebied. Zo krijgt deze plek weer meer waarde voor Woerden.”

De Molenhoek levert 72 appartementen in de middenhuur.

Gemengd stedelijk woongebied

Het bedrijventerrein Nieuw-Middelland in Woerden ondergaat de komende jaren een volledige transformatie naar een nieuw gemengd stedelijk woongebied. Het gebied ligt strategisch in de directe nabijheid van het aantrekkelijke centrum van Woerden en op loopafstand van het NS-station. Kijk voor meer informatie op Nieuw-Middelland.nl.

Verdere planning

Voor het plan is een nieuw bestemmingsplan nodig. Dit zal samen met de omgevingsvergunning binnenkort in procedure gaan. Architectenbureau JMW is verantwoordelijk voor het prachtige, stoere ontwerp en bouwbedrijf De Langen & van den Berg gaat het project bouwen. De planning is dat medio 2021 wordt gestart met de sloop waarna kort daarop de nieuwbouw kan aanvangen. Rond eind 2022 krijgen dan de eerste bewoners van Nieuw-Middelland de sleutel van hun huis.