Skip links

Gemeente Woerden keurt bestemmingsplan Molenhoek goed

De gemeenteraad van Gemeente Woerden heeft op 23 september het bestemmingsplan vastgesteld voor Zaagmolenlaan 12 in Nieuw-Middelland. Na De Houttuin (voormalig FNV-pand) is dit de tweede plek in Nieuw-Middelland waar een verouderd kantoorpand gesloopt zal worden en plaats zal maken voor woningbouw.

Sustay zal 72 appartementen realiseren in de middenhuur onder de naam project Molenhoek. Als alles meezit, kan de bouw nog dit 2021 jaar van start.

Nu het bestemmingsplan is goed gekeurd kunnen we door naar de volgende fase. Wellicht kunnen we dit jaar nog starten met de bouw!

Guido Wierink, projectmanager Sustay

Van kantoren naar betaalbare huurwoningen.

Duurzaam

In het gebouw De Molenhoek komen straks gasloze appartementen met een groene gezamenlijke binnentuin, een parkeergarage eronder en meerdere deelauto’s voor bewoners. De buitenruimte wordt natuurinclusief ingericht.

Zo snel mogelijk bouwen

Wethouder Arjan Noorthoek (Nieuw-Middelland) licht toe: “Het vaststellen van het bestemmingsplan door de gemeenteraad is een belangrijke stap. We willen zo snel mogelijk bouwen, want veel Woerdenaren zoeken een betaalbare woning. Met deze appartementen in de middenhuur komen we aan die behoefte tegemoet, ook omdat het de doorstroming bevordert. De ontwikkelaar zal namelijk de huurwoningen met voorrang toewijzen aan mensen die een sociale huurwoning achterlaten. Daarmee komen er dus ook weer nieuwe woningen vrij in de sociale huur.”

Planning

Het streven van projectmanager Guido Wierink (Sustay) is om nog dit jaar te starten met de bouw. In de loop van 2023 zouden dan de eerste bewoners de sleutel kunnen krijgen in het vernieuwde Nieuw-Middelland.